HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB
www.pcnetsol.com
www.hbweb.hu
HBWEB CÍMLAP » BLOG CÍMLAP » 

BLOG.HBWEB.HU
2009. február 26.
   Újra rázott (azaz áramütést okozott) Budapesten egy trolibusz. A 13 éves, korszerű, kettős szigetelésű, a napi karbantartáson és forgalombiztonsági ellenőrzésen „átesett” Ikarus 435.81 típusú, 308-as pályaszámú csuklós trolibusz. Járműtestén kóboráram cikázott és a szabályosan, a kapaszkodót fogva leszálló Utasát az áramütés a földhöz vágta. Az áramütés miatt égési, az esés miatt pedig zúzódásos sérüléseket szenvedett. A trolibuszt átmenetileg kivonták a forgalomból, mert a helyszínen a kóboráramok mérésére szolgáló műszer jelzett. A járműállományok bugyraiban kevésbé jártasak kedvéért megjegyzendő, hogy ez a típus korszerűnek számít, nem az a „régi szovjet”, ahol a durva KARBANTARTÁSI HIÁNYOSSÁGOKAT rá lehetett fogni a tájékozatlan sajtó előtt az elavult konstrukcióra. 
A 308-as pályaszámú trolibusz
A hír megjárta a sajtót is, a BKV mégis „sajátos belső vizsgálatra” készült volna - értsd: eltussolás. 
Tudom, az életveszélyes helyzeten nem illik viccelődni, de mégis ide kívánkozik az a régi, 80-as évekbéli kedves reklámfilm, amely akár oktatófilmként is szolgálhat a testzárlattal közlekedő (!) trolibuszokról történő leszálláshoz, illetve azokra felszálláshoz:
A Sárvári Termálkristály reklámja
És ez sajnos nem vicc!
   Más: Minap már dagadhatott a mellünk, HISZ a nagy-nagy lelki nihillben megjelent egy reklámfilm, amely MEGTÉPÁZOTT nemzeti érzéseinket felkarolja és igazi, őszinte mosolyt csalhat arcunkra, hisz „áldjon vagy verjen sors keze”, magyarok vagyunk, ez a hazánk. 
Magyarország, én így szeretlek !
Nem sokkal rá jött a reakció: 
Sörreklám - kicsit másképp :) (tyuxar.hu)
„(...) nem szeretem a parlamenti közvetítést, a sárga Combinót, a szegfűt és a narancsot se (...) Magyarország, áh, én most leiszom magam”. Lehet, hogy igaza van valahol. De árulja már el valaki, miért nem lehet legalább öt percig büszkének lennünk hagyományainkra, kulturánkra, amelyből az eredeti reklámfilm is csak 4-5 példát ragad ki. Hol van még a java... Miért van az, hogy ha valaki egy pillanatra fel próbál törni a fekáliából a felszínre, hogy friss levegőt szívjon, rögtön lesz, aki visszahúzza. S nem a hatalom és nem a média. Hanem a szomszéd, a testvér, a haver, a kollega, az ismerős, a sarki fűszeres, stb... Hazánk szeretetének függetlennek kell lennie attól, hogy gazdaságilag és közerkölcsileg éppen hányadán állunk! És itt azt hiszem rátapintottunk a lényegre, a „burkolt” szekunder-propagandára. Úgyhogy gratulálok, kedves tyúxar, remélem, átutalták már a sikerdíjadat onnan, ahonnan jöttél...
Viszont amitől én estem kicsit kétségbe, az a következő: a Youtube-on egyetlen továbbkattintással rálelhetünk egy további videora:
I Am Canadian
   Hmmm, mintha erről koppintotta volna a sörgyár a hirdetését... Kanadai vagyok. S mily büszke rá! Én szívből örülök az ő örömének. Viszont nem értem, hogy egy ilyen, hazafi szíveket megdobogtató reklámfilmeket miért kell importálnunk, mint a fokhagymát, a csirkehúst vagy a tejet? Számtalan tehetséges és kevésbé tehetséges „kreatív ügynökséggel” vagyunk megáldva. Némelyik már annyira kreatív, hogy két szóból képes dinamikus, előremutató, utasbarát szlogent írni a BKV-nak. Egy ehhez fogható reklámfilm hogy-hogy nem jut ÖNÁLLÓAN az eszükbe? 
Hol marad a kreativitás? Vagy a honfi-szív? Vagy tán a megrendelés...?

BLOG CÍMLAP » 

E-mail
Közreműködésed és megtisztelő figyelmed köszönöm!
HBweb.hu | balint.cyberhungary.net
Az oldalt Hajtó Bálint készítette
© 2009 • HBweb.hu || balint.cyberhungary.net || PCNetsol.com