HBWEB • CÍMLAP • HBWEB • 2010. DECEMBER 31. • HBWEB • CÍMLAP • HBWEB
www.pcnetsol.com
www.hbweb.hu
HBWEB CÍMLAP » 


Imhol négy, folyamatosan frissülő rovat, amely bővülését az „Újdonságok” között NEM hirdetem meg. Épp ezért ajánlatos MINDENNAP tekintettel lenned rájuk:
AKTUÁLIS; HB-BLOG; HB KALENDÁRIUM; BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT; A NAP GALÉRIÁJA!

2010. december 31.
Az idei esztendő utolsó frissítése, egy szép, havas téli galéria: FG1308 (MD-búcsúvonat a Rónaságon).

Köszönöm idei megisztelő figyelmed és...:2010. december 28.
A tegnapi nappal végre sikerült lezárnom az évvégi közlekedést bemutató oldalaimat néhány városka szilveszteri közlekedési rendjeivel. Mindenképp ajánlom figyelmedbe ezen oldalakat:
Karácsony és Szilveszter közlekedése 2010.
Továbbá: Karácsony előtt nem sokkal utazgattam Felvidéken és Csehországban. Az élménybeszámolók az Aktuális c. oldalak keretén belül még készülnek, a Fotogaléria viszont már teljes egészében csak arra vár, hogy kíváncsi szemeid felfedezzék:
FG1307 (Téli kirándulás Felvidéken és Csehországban).


2010. december 20.
Talán még meg nem késve, de összeboronáltam Szeged, Debrecen és Pécs ünnepi közlekedési rendjét. Sajnos Miskolc és Győr közlekedési szolgáltatója még nem érezte szükségességét, hogy akár csak pár sorban megemlékezzen a rendhagyó Karácsony környéki közlekedési rendről...


2010. december 13.
Közeleg Karácsony, már Advent harmadik hetét tapossuk. Folytatván a karácsonyi és szilveszteri közlekedési rendek feltöltését, íme Budapest tömegközlekedési tájékoztatójaHBweb-köntösbe bújtatva: ÁTTEKINTÉS és SZENTESTE közlekedése, részletes menetrendi tájékoztatóval
Ne feledj el rákattintani az alábbi galériára: FG1306 (Mikulásvonatok és havas különvonatok országszerte a kisvasútjainkon)!


2010. december 3.
Lázasan folyik a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakra az adatgyűjtés. A most hétvégi mikulásvonatok miatt ezúttal a kisvautak vannak soron, javaslom, légy reájuk tekintettel itt, a HBweben és személyesen is látogass el hozzájuk ezen a szép, hófödte hétvégén! 


2010. november 30.
Advent első vasárnapja eljött, ismét karácsonyi gúnyába bújt a HBweb. Tizenegy éves szokásomhoz híven idén is feldolgozom, illetve linkgyűjteményként összefoglalom Hazánk évvégi rendhagyó közlekedési rendjét. Az adatgyűjtés már megkezdődött, az összeboronálásig türelmed kérem!
Addig is: megelőlegezve, hogy megérjük a decembert előre hozott új, mindennap frissülő Fotogalériával jelentkezem: FG1305 (2010. decemberi vegyesfelvágott). A korábbit: FG1303 (2010. novemberi vegyesfelvágott) ezennel lezártam, előreláthatóan a 2011. esztendő közepéig megtekinthető a jelen összeállításában. 


2010. november 9.
A látszólagos hallgatás ellenére sem hagyott/hagyhatott nyugodni az évek óta nem tapasztalt csodálatos, napsütéses őszi idő. Nosza, koptasuk csak a fényképezőgépet, összességében többszáz friss kép között barangolhatsz: FG1303 (2010. novemberi vegyesfelvágott); FG1302 (Szilvásvárad, Kassa, Magas-Tátra – rengeteg tájképpel); FG1304 (kelet-Magyarország és Pártium: Békéscsaba, Szeged, Arad, Debrecen).
Egyelőre csak tesztüzemben működik a Járműállományi oldalak kisvasúti szekciója: Mk45 és Mk48. Kérlek, légy rájuk tekintettel, jelezd a felmerülő hibákat, hogy azokat mihamarabb javíthassam!


2010. október 24.

Némi-nemű nehézségek miatt egy icsit megkésett a rendszeres frissítés, amiért szíves elnézésed kérem. 1956-os Forradalmunk és röpke szabadságharcunk ötvennegyedik évfordulóján érkezett meg Hazánkba a magyar közforgalmú vasúti közlekedés új járműtípusa, a 25 darab Bombardier TRAXX villamos mozdony első példánya. Róla/róluk bővebben a Járműállományi oldalakon olvashatsz, illetve felvételeket a Fotogaléria idevágó oldalán találsz: FG02048 (Bombardier TRAXX P160 AC2).


2010. október 5.
Mindenek előtt tisztelettel kérlek, segíts bajba jutott Honfitársaidon, hisz „akinek a szíve ép, aggódik a másikért”. Az ajkai vegyikatasztrófa áldozataiért, szenvedőiért kérlek, ne légy rest, keresd fel az alábbi oldalt:
Nemzeti Segélyvonal

Nehéz most megszólalni... egy új vegyesfelvágott-galéria, új cikkek az Aktuális-ban és egy kedves vendég a vonatunkon.


2010. szeptember 28.
Egy nagyszerű felvidéki elveszett-vágányos vonatozgatás képeivel kopogtatok ma a képernyődön: FG1499 (Különvonat Katalinhutára, Salgótarján). Szorosan ehhez kapcsolódnak az Aktuális rovat cikkei négy napra visszamenőlegesen, valamint egy kellemetlen, de hál'Istennek nem mindennapi fotós-élmény Nógrád fővárosából.


2010. szeptember 24.
Kérlek, kukkants be az Aktuális c. rovatba: autómentes nap Győrött, őrségi, zalai és szlovén kirándulás képes-szöveges összefoglalója vár Reád. A teljes képanyag megtekintéséhez pedig ajánlom a Fotogaléria újabb szereplőit: FG1497 (Utazás az Őrségben, Zalában és Szlovéniában); FG1498 (Autómentes nap és nosztalgiabusz Győrött).


2010. szeptember 17.
Megmoccant valami a Fővárosunkban is. Nyár óta rebezsgetik, augusztus óta tudjuk, szeptember óta ha jól kinyitjuk szemünket bizonyos helyeken, akkor láthatjuk is: megindult Budapest felé a maradék néhány DÜWAG TW6000-es típusú villamos. Közülük tizenhatan felújítás után forgalomba is állnak, kiváltva ezzel jónéhány Ganz csuklóst. 
Mostantól tehát érdemes lesz árgus szemekkel figyelni a Járműállományi oldalakon a BKV TW6000-es járműparkját.


2010. szeptember 14.
Hónapok óta a nevesebb közösségi portálokon: a Facebookon és az Iwiw-en rendszeresen az arra járó Ismerőseim figyelmébe ajánlom az aktuális közlekedési híreket, valamint a HBweb újdonságait és a naponta frissülő rovatokat. A pozitív mellett számos negatív visszajelzés is érkezett, miszerint pl. volt osztálytársnőmet egyáltalán nem érdekli, hogy épp a BKV melyik autóbusza égett le, vagy megy-e hegyivasút az Alpokban. Igaza van, különítsük el a szervesen össze nem illő dolgokat. Ennek értelmében először az Iwiw-en létrehoztam egy klubfórumot a HBweb számára. Ezentúl e klub üzenőfalán és esetenklént körleveleiben írom meg a mindennapok közlekedési eseményeit, fejleményeit, valamint a HBweb frissítéseit. Hasonló al-közösséget hamarosan a Facebookon is életre hívok. 
Ezúton kérem továbbá azon kedves Olvasóimat, akikkel személyesen nem ismerjük egymást, de jónak látta, hogy ismeretlenül is ismerősként kíván rám tekinteni a közösségi portálokon, ne a megszokott szívecskékkel tegye, hanem inkább csatlakozzon a HBweb klubhoz, amely az alábbi címen érhető el:
http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3089555
Köszönöm!
Továbbá: számos új képet találsz a szeptemberi vegyesfelvágottban FG1495 (2010. szeptemberi vegyesfelvágott), valamint egy új galériára is szeretném figyelmed felhívni: FG1496 (Zólyomi járműparádé: 2010. szeptember 11.).


2010. szeptember 1.
Kopogtatás nélkül beköszöntött az ősz. Új hónap, új galéria: FG1495 (2010. szeptemberi vegyesfelvágott). Fővárosunk „piacvezető közlekedési szolgáltatójának” és Budapestnek ez az ősz emlékezetes marad. A tömegközlekedés több oldalról is válságos helyzetbe került, a mindennapok gigászi küzdelme, ha fenn tudják tartani egyáltalán. A leköszönő húsz év súlyos öröksége – közlekedés-üzemeltetési szemszögből: egy nagyobb lélegzetvételű cikk a Hírek-Beszámolókban. Talán érdemes végigrágni. 
Tegnaptól midibuszt tesztelnek Budapesten (halovány remény), valamint a nyár vége a Balaton partjain. E két utóbbi cikk az Aktuális c. rovatban olvasható.


2010. augusztus 29.
Hazatértem huszita földről, ennek eredménye több, mint hatszáz friss, ropogós cseh felvétel. A „vájtszeműek” kb. 10 különlegességet i felfedezhetnek köztük: FG1494 (Cseh utazás: Morvaország, Ostrava, Osoblahai Kisvasút, prototípus járművek próbafutásai, Prága, Brno és sok-sok cseh vasút)!
A szöveges részeket szeretők kedvéért egy új bejegyzés virít a BLOG-ban, amely vége egy kis felhívással zárul


2010. augusztus 21.
Sokszorosára bővült az aktuális, friss képekben lubickoló Fotogaléria, az FG1491 (2010. augusztusi vegyesfelvágott)
Továbbá lapozd fel kérlek, az Aktuális c. al-rovatát a Hírek-Beszámolóknak!


2010. augusztus 11.
Két új galériára vesd tekinteted: 
FG1492 (Villamosvonal-építés, trolibuszhálózat-bővítés és új járművek Szegeden); FG1493 (100 éves a Kemencei Erdei Múzeumvasút - járműparádé)


2010. augusztus 3.
Beköszöntött az augusztus. Mint minden jól nevelt hónap, ez is tiszta lappal kezdett - amelyet hamar megtöltöttek egy pécsi és dél-baranyai utazgatás és különvonat képei: FG1491 (2010. augusztusi vegyesfelvágott).
Egy új rovattal jelentkezem, a címe: AKTUÁLIS. Utaztam, láttam, hallottam. E három tevékenység megtestesülése ez az új rovat. Javaslom, sűrűn légy reá tekintettel!


2010. július 26.
Zajlik a nyár, jómagam is járom országot-világot: FG1489 (Dél-dunántúli kirándulás: Gemenci Kisvasút, Baja, Kaposvár és Dombóvár), valamint egy kis külhon: FG1490 (Prágai villámlátogatás: pályafelújítás és rendhagyó villamospótlás a Bezzegvárosban).


2010. július 12.
Dúl a kánikula és hízik a FG1487 (2010. júliusi vegyesfelvágott), javaslom, sűrűn légy rá tekintettel!
A Lillafüredi Kisvasút a májusi és júniusi áradások, földcsuszamlások miatt csak Papírgyár és Fazola-kohó között közlekedik. Ideiglenes menetrendjét a Kisvasúti oldalaimon megtalálhatod. 
A napokban szervert fog váltani a honlapom, előfordulhat, hogy néhány rovat, vagy néhány galéria nem lesz elérhető pár napig. 
Előre is elnézésed kérem!


2010. július 4.
Néhány napnyi eltűnés után egy előzetes galériával jelentkezem: FG1488x (Olaszország: Dél-Tirol, Milánó, Velence, Szlovénia és Horvátország).
A képek feldolgozása és bemutatása után ezt a galériát törölni fogom. 


2010. június 22.
Lottózzunk! Garantálom, hogy július 4-én a nyerő számok az alábbiak lesznek: 5, 11, 14, 103, 142. 
Hogy miért? Válasz a Hírek-Beszámolók c. rovatban
Játsszuk meg és örüljünk együtt az első fecskéknek a magyar vasút újjászületésének napján!


2010. június 18.
Az előző frissítésben már megénekelt galéria a terveim szerint gyarapodott: két nap a Magas-Tátrában, Ganz nosztalgiavillamos és Magistrale-kirándulás. 
Tehát: FG1486 (Miskolc, Kassa, Magas-Tátra).


2010. június 11.
A Budapesten már megismert Citadell 19-es tesztbusz most a borsodi megyeszékhely útjaival és közönségével ismerkedett, valamint újabb képeket készítettem az ott folyó villamosfelújításról és a villamosok pótlásában részt vevő Borsod Volános autóbuszokról. Kassa és környékén is jártam egy picit: Rákóczi városán túl kikandikáltam az árvíz által megrongált hernádkosztolányi viadukthoz. Ha minden jól megy, ez a galéria tarralma néhány nap múlva sokasodni fog:
FG1486 (Miskolc, Kassa...)


2010. június 8.
Újabb tesztbusz mérettetik meg Budapesten: az Ikarus (ARC) V134-es szóló jármű. A buszteszt képeit az alábbi galériában találod meg:
FG01032314 (Ikarus V134 szóló 2010. június 7-18 // 22, 5)
Új hónap, új, nap-mint-nap gyarapodó vegyesfelvágott: FG1485 (2010. júniusi vegyesfelvágott)!


2010. június 4.
Trianoni nemzetvesztésünk 90. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján bemutatom Néked a pünkösdi erdélyi kirándulásom több, mint nyolcszáz felvételét, közlekedési- és tájképeket egyaránt: 
(kattints a képre)
** HAMAROSAN **
Nagyvárad, Párcium, Kolzsvár, a kolozsi alagút, Dés, Beszterce, Szeretfalva, Déda, Madéfalva, Csíkszereda, Gyimes, Gyimesbükk - ezeréves határ, Brassó. Fogadd szeretettel!
Ezzel egyidőben a korábban elkészített előzetes galériát töröltem.
Továbbá ezennel lezártam a májusi vegyesfelvágottat, nézzük csak meg, mit is sikerült belepaszírozni: 
A miskolci „Zöld Nyíl” villamoskorszerűsítési program kezdete, villamospótlás sárga buszokkal, valamint a Lillafüredi Kisvasút járműveinek közúti szállítása a pályaelzárás miatt; házi készítésű motorkocsi bemutatója a Királyréti Erdei Vasúton; vihar Budapesten; nyílt nap és különleges vonatok a Gyermekvasúton; kettős buszteszt (Kravtex Citadell 19 és Ikarus V187) Budapesten; gallyazás a Budapesti Fogaskerekű Vasúton; utazás a Mátravasút tavaly átadott szalajkaházi vonalszakaszán; különvonat a tetszhalott Esztergom-Almásfüzitő vonalon. 
FG1480 (2010. májusi vegyesfelvágott). Kérlek, vess még egy pillantást ezen már archív galériára!


2010. május 31.
Május 29-én, szombaton rendkívüli különvonatot szervezett a Trains.hu közössége a Kunságra. E nagyszerű és termékeny nap képeit imhol találod:
FG1484 (Trains.hu különvonat: Budapest-Lajosmizse-Kecskemét-Fülöpszállás-Kiskőrös-Kalocsa).


2010. május 26.
A tervezettnél egy nappal korábban már ma délelőtt hazaértem Erdélyből. Csodálatos utazás, gyönyörű vidékek, „hangulatos” vonatok és egyéb járművek. Ez Erdély. Idén két különvonatot indítottak a Csíksomlyói Búcsú alkalmából, (tőlük független) túrám zömét is erre az alkalomra fűztem fel. Közel kilencszáz képből összeállítottam egy piciny ajánlót, kérlek, tekintsd meg e varázslatos világot!
FG1483x (Erdély 2010 - előzetes)


2010. május 17-18.
Északi szomszédunknál töltöttem az elmúlt három napot: különleges együttállás Somoskőn, Fülek-Zólyom személyvonatai, Felsőstubnya rendkívüli forgalma, a Fekete-Garam áradása, 812-es motorkocsik a volt-fogas pályán, első találkozásom keresztes viperával, a zólyomi fűtőház lakói, Zsolna és Csaca környéke, Trencsén és a pozsonyi járműparádé piciny része. Íme a kirándulásom eredménye: 
FG1482 (Felvidéki ráadás)
A 15-én kezdődött óriási esőzés Hazánk gyakorlatilag egészét súlyosan megviselte. A katsztrófa-hírekben Miskolc és a Balaton déli partja áll az élen, de a Bükk-hegység egésze, valamint észak- és dél-nyugat Magyarország egyaránt romokban hever. 
Emiatt a Kemencei Erdei Múzeumvasút a pálya helyreállításáig nem üzemel. Szintén passzívvá válik a Kaszói Erdei Vasút, amely június 1-től csak különvonatokat közlekedtet, a jelképes menetrend szerinti vonatközlekedéssel felhagy. Ezekről bővebb információt a Kisvasúti oldalaimon és a Hírek-Beszámolókban találsz.
Szintén Hírek-Beszámolókban a mutatom be Néktek Fővárosunk fő közlekedési atrakcióját: május 17-től 28-ig dupla buszteszt színesíti Budapest autóbuszközlekedését. A Citadell 19 és az Ikarus V187-es csuklós buszokról készült képeimet eme galériában tekintheted meg: 
FG01032313 (Citadell 19 és Ikarus V187 tesztbuszok)
Ismerd meg személyesen is Hazánk két új fejlesztésű autóbuszát!


2010. május 12.
Megkezdődött a Fogaskerekű Vasút „furcsa” vágányzára. A közlekedési rend konkrétumait továbbra is a Fogas-oldalakon találod meg, a karbantartás közben és a pótlásról készült képeket az alábbi, nap-mint-nap bővülő galériában leled meg:
FG409806 (Vágányzár 2010. májusában a Fogaskerekű Vasúton)
A tegnapi szerver-leállásért elnézésed kérem!


2010. május 7.
Javában dúl már a május, a tavasz „legtavaszibb” hónapja. A bőségesen virágba borult fák, színpompás természet fotózásra csábítja a járműfényképészeket is. Ezt még tetézi, hogy Hazánk egyik legnagyobb városa, Miskolc a napokban vágta először a csákányt a villamoshálózatának elöregedett porcikáiba, azaz már láthatóan megindult a „Zöld nyíl” villamos-korszerűsítési program. Úgyhogy az aktuális vegyesfelvágott szépen gyarapszik: FG1480 (2010. májusi vegyesfelvágott). Minap néhány napot Csehországban, egyet pedig a Felvidéken töltöttem. Vaskos foto-termését kérlek, tekintsd meg: FG1481 (Prága, észak-Csehország, Olomouc, Ostrava, Ruttka, Magas-Tátra -Ganz villamossal- és Kassa)!
Más, közérdekű: 
Május 10-től 14-ig, valamint 17-től 21-ig furcsa vágányzárat rendeltek el a Budapesti Fogaskerekű Vasúton. Reggel 9 óra után a vonatközlekedés leáll, üzemzárásig a BKV megpróbálja pótolni a Fogasokat.
»RÉSZLETES, BŐVEBB INFORMÁCIÓ «


2010. április 28.
A minap megénekelt két kényszerű üzemszünet másik szereplőjének, a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnak is – átmenetileg – megoldódik a problémája. A teljesen elmosott pálya ugyan nem javult még meg, de Papírgyár állomástól Garadnáig május elsejétől újra közlekednek a vonatok. 
A részletes menetrendet a Kisvasúti Oldalakon találod. Az újraindulás elősegítése végett tegnapi közúton két mozdonyt és tizenegy személykocsit segítettek ép vágányra a Csanyik-völgyben. Ezzel a nem mindennapi járműcipeléssel, valamint a miskolci villamosközlekedés felújítás és korszerűsítés előtti végnapjairól készült képekkel indul a:
FG1480 (2010. májusi vegyesfelvágott).
Ne merüljön feledésbe az előző vegyes, a: FG1479 (2010. áprilisi vegyesfelvágott) sem! 
Hó végére 852 képre duzzadt tartalma, amely elkalauzol az alábbi helyekre, eseményekre, bemutatja az alábbiakat: Sopronba, a GySEV Széchenyi István előtt tisztelgését, a „Széchenyi-mozdonyt (1047 505)”,  Combino villamosok otthonát, megtalálod benne a BKV tavaszköszöntő villamosát, soproni és szilvásvárad környéki tájképeket, az 1967-ben megszüntetett siklóvasút maradványait, Hazánk legszebb tájait, a Citadella előtt, Budapest egyik csúcsán a Kravtex Citadell autóbuszait, a német vasút egyik legszebb mozdonyát a Rheingold Express élén, a Budapesti Fogaskerekű pályafelújítását, Istvántelek muzeális romhalmazait, az ÖBB nosztalgia dízelmozdonyát, valamint Bécs városi és elővárosi közlekedésének szereplőit, a Lengyel Nemzet tragédiája előtti együttérzésünket, Fővárosunk kétéltű, igazi vizibuszát csobbanáskor és egy kis felvidéki vonatozgatást. 
Úgyhogy érdemes mégegyszer végignézni!


2010. április 21.
Két kényszerű üzemszünet, valamint egy (még) rejtélyes baleset beszámolója tarkítja a Hírek-Beszámolók rovatot.


2010. április 3.
Eljött Húsvét ünnepe. Ne csüggedjetek, bízzatok a feltámadásban! – jó hírt hozok, amelynek a kisvasutak barátai örülhetnek leginkább:
** HAMAROSAN **
Kis lépés ugyan ez a nyolc kilométer a 67-ből, de jelképezze a rombolás feletti győzelmet, a pusztítás után, az üszkös romokon kibúvó kicsi virágot, az örök élni és tevékenyen élni akarást. És soha jobbkor, mint Jézus Krisztus feltámadásának ünnepén.
Húsvét hosszú hétvégéje sokunkat arra csábíthat, hogy kapjuk fel a hátizsákot és látogassunk el Hazánk legszebb pontjain zötykölődő kisvonatokhoz. A rendkívüli utazási igényre ráérezve több kisvasutunk a szokásos tavaszi üzemkezdet előtt már beindul, illetve a már közlekedők több vonat közlekdtetésével készül fel. Bővebb információt a KISVASÚTI OLDALAKON találsz.
Sajnos Fővárosunk közlekedési unikuma, a Svábhegyi Fogaskerekű Vasutat üzemeltető BKV Zrt. korántsem érzi át ennek fontosságát, „lapzártakor” még rejtély, hogy lesz-e elegendő üzemképes járműve, hogy életbe léptesse a nyári hétvégi menetrendet.


2010. április 1.
Tegnapelőtt Felvidéken jártam, amelyet méltatlanul hanyagoltam az elmúlt hónapokban. A Párkány-Léva-Zólyom-Fűrész-Fülek utazás képeivel indul a mindennap bővülő, havi vegyes galéria: FG1479 (2010. áprilisi vegyesfelvágott).


2010. március 24.
Mától új rovatot indítok útjára, az elfeledett, vagy csak észre nem vett különleges galériákra a figyelem felhívása céljából:
A NAP GALÉRIÁJA.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!


2010. március 15.
Hazatértem az osztrák-svájci-szlovén (és egy csipetnyi olasz és lichtensteini) kirándulásom második felvonásáról, a képek garmadát egybeöntve tárom majd Elétek. Addig tekintsétek meg a kibővített előzetest: FG1476x (Svájci és ausztriai felvételek - előzetes galéria)!
Mától sűrűbben közlekedett volna a Budapesti Fogaskerekű Vasút hétvégi napokon, de ez egyelőre – járműhiány miatt – nem jött össze, emiatt hétvégi napokon továbbra is a téli menetrend szerint közlekdnek a vonatok. 

Ma ünnepeljük az 1848-as Forradalmunk kirobbanásának 162. évfordulóját. Kiélezett közéleti helyzetben virrad ránk az Ünnep, ezért kívánom, hogy minden kedves Olvasómnak megadassék a méltóságteljes ünneplés lehetősége. 


2010. március 8.
Először is Isten áldja, éltesse a Hölgyeket, ne csak ma, hanem az év minden napján!
Másodszor: egy néhány napra ismét eltűnök, megpróbálom megkoronázni a február közepén megkezdett galériát. Továbbra is kérlek, nézz be a HBweb-re, hisz a Boldog születésnapot c. rovat ez idő alatt is rendületlenül üzemel, nap-mint-nap megújul. 
Továbbá tisztelettel kérlek, tekintsd meg a ß-verzióját, azaz tervezetét a címlapnak!
A változás lényege: a „döglött” linkek törlése és az aktív, megújuló rovatokra a figyelem terelése. Az arculat fő motívuma: a nemzeti trikolor. Az arculat kisebb elemein még természetesen tudok javítani, korrigálni, ehhez várom észrevételeiteket, ötleteiteket, amelyeket előre is köszönök.


2010. március 5.
Közeleg a tavasz, már rügyeznek a fák, a bokrok, víg madárcsapatok dala száll, lassan felberregnek (sajnos már nem mindenhol) a téli álmukat alvó kismozdonyok. A tavaszi újjászületés örömére elkezdtem a Kisvasúti menetrendi oldalak naprakésszé tételét, az első fecskék: Lillafüred, Mátravasút, Királyrét, Börzsöny, Kemence, Szilvásvárad, Felsőtárkány.


2010. március 1.
A tavasz első napján hadd ajánljam figyelmedbe a Lillafüredi Erdei Vasút vonalán szombat este megrendezett nagyszerű esti/ éjszakai fotós különvonat képeit: FG1477 (Éjszakai felvételek a Lillafürdi Erdei Vasúton); valamint új hónap, új vegyes-galéria: FG1478 (2010. márciusi vegyesfelvágott). Ezennel a februárit lezártam, abba új képeket már nem töltök fel. 


2010. február 27.
Sajnos elmarad a BKV „Tavaszváró Villamos” c. rendezvénye. Erről bővebben a Hírek-Beszámolók c. rovatban olvashatsz.
Mindeközben ne feledkezz meg a 2010. februári vegyesfelvágottról, a Kalendáriumról és a Linkgyűjteményről se!
Ez utóbbi rovatban ha még nem szerepel a Honlapodra utalás (és fontosnak érzed), kérlek, keress meg e-mailen!


2010. február 22.
Újabb, rég elfeledett, de annak idején kedvelt rovat éled újjá:
LINKGYŰJTEMÉNY
A kollekció még nagyon foghíjas, kérlek, járulj hozzá, hogy minél hamarabb minél vaskosabb tartalommal telhessen meg!
Továbbá a Fogaskerekű Vasúti oldalakon megtalálható a 2010. március 1-től érvényes új munkanapi menetrend.


2010. február 19.
Kis ízelítőt találsz a Keleti és Déli pályaudvarok (majdnem) aktuális vonatközlekedési helyzetéről a Menetrend Centrumban.
Közhasznú, közérdekű információk, látogasd meg rendszeresen ezt az oldalt!


2010. február 10-11.
Hazatértem kilencnapos svájci-osztrák túrámról. A képes beszámoló és az útinapló elkészültéig tekintsd meg az ideiglenes galériát:
FG1476x (Svájci és ausztriai felvételek - előzetes galéria).
Ezen kívül ajánlom figyelmedbe a februári, naponta frissülő galériát is: FG1475 (2010. februári vegyesfelvágott).


2010. február 1.
Újra működik a Boldog születésnapot! című, naponta változó oldal. Javaslom, mindennap légy reá tekintettel!


2010. január 30.
Kis mértékben aktuálissá tettem a Menetrendi oldalak tartalmát, belföldi utazásod tervezésénél légy erre tekintettel:
Menetrend centrum


2010. január 26.
Két város járműállományát dolgoztam fel újfent és bocsátjom rendelkezésetekre – még nem teljes egészében – a Járműállományi oldalakon: 
MISKOLC és PRÁGA.
Aki pedig a folyó szöveget szereti, javaslom, látogasson le a Blog oldalamra, ahol egy királyfiról szól a mese, aki megevett egy mozdonyt.
Mind e közben ugye nem feledkeztek meg a naponta frissülő galériáról: FG1473 (2010. januári vegyesfelvágott)?


2010. január 12-13.
Január 12-én, üzemkezdettel sztrájkba lépett Fővárosunk közlekedési szolgáltatója. A bénult város minimális tömegközlekedéséről a Hírek-Beszámolók rovatban írok, a különleges fototémákat pedig imhol találod: FG1474 (Különlegességek a BKV sztrájkja alatt).


2010. január 11.
Huszonhárom esztendeje történt: „(...) egy összeroncsolódott végű pótkocsi állt meg kicsit lejjebb, mint az 57-es. A zörgésnek vége szakadt, néma síri csend és döbbenet következett. Szüleink akkor már öltözködtek, épp a zseblámpájukat vették magukhoz, de megengedték, hogy velük tartsunk. Senki sem tudott semmit, csak éreztük, hogy itt valami nem mindennapi dolog történt. (...)”.
1987. január 11.: Budapest, Orgonás, Fogaskerekű Vasút állomás.
Egy új rovat, egy afféle menetrendi portál első szárnycsapását hadd mutassam be: Magyarország közforgalmú vasúti közlekedése.


2010. január 4.
Újévi áldás:
Áldott legyen a szív, mely hordozott, és áldott legyen a kéz, mely felnevelt.
Legyen áldott eddigi utad, és áldott legyen egész életed.
Legyen áldott benned a Fény, hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara, és melegítse fel szívedet, 
hogy lehessen meleget adó forrás, a szeretetre szomjasoknak.
És legyen áldott támasz karod, a segítségre szorulóknak.
Legyen áldott gyógyír a szavad, minden hozzád fordulónak, 
Legyen áldást hozó kezed, azoknak, kik érte nyúlnak.
Áldott legyen a mosolyod, légy vigasz a szenvedőknek.
Légy Te áldott találkozás, minden Téged keresőnek.
Legyen áldott immár, minden hibád, bűnöd, vétked, 
hiszen aki megbocsájtja, végtelenül szeret Téged.
Őrizzen hát, ez az áldás, fájdalomban, szenvedésben, 
örömben bánatban, bűnök közti kisértésben.
Őrizzen meg tisztaságod, őrizzen meg kedvességed, 
őrizzen meg önmagadnak, és a Téged szeretőknek.
Az áldást követően hadd kezdjem az Újesztendőt két friss galériával: FG1472 (Szilveszter Győrben, Újév Bécsben és útközben); FG1473 (2010. januári vegyesfelvágott).
Megújítottam a Kalendárium c. rovatot, amely ezentúl a Google naptár szolgáltatásán alapul és igyekszem rendszeresebben frissíteni. Vízkerszt lévén, hagyományainkat követve a Honlap is leveti karácsonyi gúnyáját, visszazökken a „szürke” hétköznapokba.


EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
A 2009. esztendő Újdonságai
A 2008. esztendő Újdonságai
A 2007. esztendő Újdonságai
A 2006. esztendő Újdonságai
A 2005. esztendő Újdonságai
A 2004. esztendő Újdonságai
A 2003. esztendő Újdonságai
A 2002. esztendő Újdonságai
A 2001. esztendő Újdonságai
A 2000. esztendő Újdonságai
1999-ben nem volt ilyen rovatom


E-mail
Közreműködésed és megtisztelő figyelmed köszönöm!
HBweb.hu | balint.cyberhungary.net
Az oldalt Hajtó Bálint készítette
© 2010 • HBweb.hu || balint.cyberhungary.net || PCNetsol.com